Ürgüp Hıdırellez Kilisesinde restorasyon başlıyor

Hıdırellez Kilisesi'nde kapsamlı restorasyon çalışmasını planlanıyor.

Kapadokya Üniversitesi ve İtalya’daki Tuscia Üniversitesi (Università degli Studi della Tuscia) işbirliğinde “Kapadokya Hıdırellez Kilisesi”nin restorasyon projesi başlıyor.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Yeni Cami Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hıdırellez Kilisesi'ni 17 aralık 2017 tarihinde Kapadokya Üniversitesi Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Turist Rehberliği Programı Öğretim Görevlisi Şükran Ünser ve İlçe Kütüphane Müdürü Ömer Nair ile birlikte kilisede inceleme yapmıştı.

Hıdırellez Kilisesi Ürgüp'te Yeni Cami Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunuyor.

Projenin ana fikrini belirleyen kilisenin ismi, Müslüman ve Hristiyanlar arasında etkileşimin olduğu Hıdırellez kültürüne taşıyıcılık yapıyor.

Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hz. Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan Hz. İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. Türkiye'de Hıdrellez Bayramı 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanır. Bugün Hıristiyanlarca da baharın ve doğanın uyanmasının ilk günü olarak kabul edilir; bu günü Rum Ortodoks Patrikhanesi "Aya Yorgi", Katolikler ise "Aziz George" günü olarak kutlarlar.

urgupajans.com


Benzer Haberler & Reklamlar