Tekirdağ'da bulunan Uçmakdere, gökyüzüyle buluşmak isteyen yamaç paraşütü tutkunlarını misafir ediyor.
Marmara Denizi ile Ganos Dağı eteklerindeki ormanların bütünleştiği bölgede adrenalin tutkunları, 250 ve 600 metrelik pistlerden rüzgarın durumuna göre gün boyunca uçuşlarını yapıyor.
Özellikle İstanbul ve yakın kentlerden gelen ekstrem spor tutkunları, mavi ile yeşilin buluştuğu güzellikleri gökyüzünden izliyor.
Paraşüt pilotu Ali Sıralı, bölgeye gelen ziyaretçilerin yamaç paraşütüyle uçuş yaparak farklı deneyim yaşadıklarını söyledi.
Uçmakdere'nin paraşüt tutkunlarının gözde adreslerinden birisi haline geldiği ifade eden Sıralı, "Bölgede uçuşlar her gün devam ediyor. Buraya gelip uçuş yapan, güzelliklerini gören herkes buradan mutlu ayrılıyor. Özellikle çevre iller ve İstanbul'dan çok gelen oluyor. Paraşüt deyince akla ilk Fethiye gelebilir ama oranın uzak olmasından dolayı insanlar daha yakın olan Uçmakdere'yi tercih ediyor. Herkesi bu güzellikleri görmeye deneyimlemeye bekleriz." diye konuştu.
Yamaç paraşütü uçuşlarının her mevsim yapıldığını aktaran Sıralı, kente gelen tatilcilerin özellikle yamaç paraşütüne ilgisinin fazla olduğunu dile getirdi.
Mustafa Yıldız da eşsiz bir doğaya sahip Uçmakdere'yi yamaç paraşütüyle gökyüzünden görmenin keyif verici olduğunu kaydetti.
AA Mesut Karaduman


Antik Roma'nın modası ve gücü Kopenhag’da sergileniyor: Türkiye’den 18 eser var
Mitoloji, arkeolojik maddi kültür kalıntısı olarak nasıl kullanılabilir?
Mississippi'nin Doğusunda En Eski Çikolata İzleri Bir Çömlekte Ortaya Çıktı
Buzul Çağı'ndan Bugüne Amerika Kıtasında İnsan ve Çevre Arasındaki Kadim Dans