Antalya'nın Gazipaşa ve Alanya ilçelerinde düzenlenen 2. Uluslararası Türkiye Tekstil Bienali, tarihi ve doğal mekanlarda sanatseverleri ağırlıyor.
Gazipaşa Kaymakamlığının ev sahipliğinde 22 Şubat'ta başlayan ve "dalga kumaş" temasıyla Nihat Özdal’ın küratörlüğünde 18 ülkeden 50 sanatçının katılımıyla süren bienal, Antiochia ad Cragum, Selinus, Lamos ve Syedra Antik Kentleri ile Yalan Dünya Mağarası, Kızıl Kule, Alanya Tersanesi'nde gerçekleştiriliyor.
Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, bienalle bölgedeki turizm faaliyetini 12 aya çıkararak sürdürülebilir turizm altyapısını oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Alternatif turizme önem verdiklerini belirten Korkutata, turistlerin doğal güzelliklerin yanı sıra bölge insanının kültürünü, zenginliklerini de görmesini istediklerini kaydetti.
Korkutata, sanatseverleri bienale davet etti.
Bienal, 13 Nisan'da sona erecek.
AA Yunus Uğur



Müze ve Ören Yerleri İçin Kapsamlı Dijital Dönüşüm Protokolü imzalandı
Gaziantep Arkeoloji Müzesi Yeniden Açılıyor: Mithras Kabartması İlk Kez Sergilenecek
Kilise mezarlığına sarılı gömülmüş iki kadının akraba olmadıkları tespit edildi
TEMA Uyardı: Türkiye’de korunan alan oranı dünya ortalamasının altında