TRT Haber'in 3 bin yıllık cami haberi 'teyit' edildi!

Mesleki kazalar baş ağrıtıyor. Ancak bazı kazalar var ki görenlere "yok artık" dedirtiyor. Bu tür elim kazalardan birine maruz kalan TRT Haber de AA'nın 3 bin yıllık antik kentteki cami haberini yanlış yorumlayan editörlerinin kurbanı oldu.

Teyit.org sitesi; TRT Haber’in “3 bin yıllık camii restore edildi” şeklinde haber yaptığı teyit etti:

İşte Teyit.org sitesinden Ali Osman Arabacı'nın haberi:

Sosyal medyada paylaşılan ve teyit.org’a ihbar olarak gönderilen bir görselde, TRT Haber’in “3 bin yıllık camii restore edildi” şeklinde bir haber yaptığı iddia edildi. Haberde Muğla’daki Stratonikeia Antik Kenti’nde bulunan 3 bin yıllık tarihi caminin restore edildiği belirtildi.

Twitter’da paylaşılan görsel, yaklaşık bin 500 kullanıcı tarafından retweet edilirken 4 bin kullanıcı tarafından da beğenildi.

Haber gerçek ancak başlığı sonradan değiştirilmiş

TRT Haber’in “3 bin yıllık camii restore edildiği” şeklinde haber yaptığı iddiası doğru.

Söz konusu sayfanın 20 Nisan 2018 tarihli archive.org’dan alınmış görüntülerine bakıldığında haberin başlığının “3 bin yıllık cami restore edildi” şeklinde olduğu görülebiliyor. Haberin spotunda ise “Muğla’da bir Stratonikeia Antik Kenti’nde bulunan 3 bin yıllık cami 1 yılda restore edildi” ifadeleri yer alıyor.

Sonrasında haberin başlığının “3 bin yıllık antik kentteki tarihi cami restore edildi” şeklinde değiştirildiği görülebiliyor. Haberin spotunda ise “Muğla’nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti’nde, Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos Seferi’nde namaz kıldığı söylenen tarihi caminin restorasyonu bitti” şeklinde bir değişim gözleniyor.

Ancak, başlık ve spot bilgilerinin değiştirilmesine rağmen halen haberin linkinin “http://www.trthaber.com/haber/kultur-sanat/3-bin-yillik-cami-restore-edildi-361721.html” şeklinde olduğu görmek mümkün. Google’da yapılan aramalarda da haber linkinin halen “3 bin yıllık cami restore edildi” şeklinde olduğu dikkati çekiyor.

Ayrıca, haberin TRT AVAZ’da da halen aynı linkle yer aldığı görülebiliyor. TRT Haber’in resmi Twitter hesabında söz konusu haberin tweetine ise ulaşılamıyor.

Buna ek olarak Risale Haber isimli sitede haberin halen “3 bin yıllık cami restore edildi” şeklinde olduğunu görmek mümkün.

teyit.org

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar