Tokat'ın Yüksek Kahvesi müze oldu

Tokat'ta yıllarca kahvehane olarak kullanılan, 112 yıllık tarihi Yüksek Kahve restore edilerek Tokat tarihi ve turistik değerlerine kazandırıldı.

Behzat Bulvarı ile Behzat Caddesinin kesiştiği köşede yer alan yapı, halk arasında Yüksek Kahve olarak biliniyor. İki Caddenin kesiştiği köşede yer alması nedeniyle konumuna göre iki katlı bir köşe yapısı şeklinde biçimlenmiş yapının ikinci katı yarım yuvarlak alınlıkla sonlanan bölüm ve iki yan kanattan oluşan bir düzenlemeye sahip. Zemin kat ve birinci katı zamanla dükkânlara dönüştürülerek değişikliğe uğratılmış. Yüksek Kahve'nin 19.yy sonlarında inşa edildiği düşünülüyor.

Tokat`ın siyasi tarihinde önemli buluşma noktası işlevi görmüş. Atatürk'ten Fevzi Çakmak'a ve İnönü'ye kadar hatta yakın tarihlerde Adnan Menderes gibi liderlerin halka hitap ettiği bir mekân.

Tarihi Yüksek Kahve, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın "2016 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı" kapsamında desteklenerek restorasyon sonrası Demokrasi Müzesi & Kafe olarak Tokat turizmine kazandırıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar