Tansu Açık: Prof. Dr. Tansu Açık

Tansu Açık kimdir? Tansu Açık biyografisi

Prof. Dr. Tansu Açık: Akademisyen, Filolog,  Eğitimci ve Yazar

Ankara Üniversitesi Coğrafya Fakültsi, Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü  Anabilim Dalı Başkanlığı yağmış ve o görevde iken emekliye ayrılmıştır. Edebiyat, Eleştiri, İnceleme, Kuram, Fotoğraf, Sinema, Tiyatro konularında pek çok esere imza atmış bir yaz ve eğitimcidir.

AÜ DTCF emekli

Klasik filolog ve Eski Yunan Kültürü uzmanıdır, karşılaştırmalı edebiyat ve kültür tarihi ile imbilim başlıca ilgi ve çalışma alanlarıdır. Yüksek lisans tezini Aristoteles’de retorik kuramı üzerine, doktora tezini ise Yunan tragedyalarında koronun işlevi üzerine Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde yapan Açık asistanlığından anabilim dalı başkanlığına emekliliğine kadar DTCF Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünde görev almıştır.

Atina İngiliz Arkeoloji Okulu’nda yatılı tam zamanlı öğrenci (1988-1989 ), Berkeley Üniversitesi ‘Liberal Sanatların ’Tarihsel Temelleri” Fulbright araştırma projesinde araştırmacı (2008-2009 ve devamı 2014 yazı). 2006’daki kuruluşundan beri Şirince Arkhe Projesinde eskiçağın felsefe, din, edebiyat ve gündelik hayat yönleri üzerine dersler vermektedir.


Benzer Haberler & Reklamlar