Sivas Valisi Davut Gül, Gökmedrese'de

Sivas Valisi Davut Gül, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alınan Selçuklu eseri Gökmedrese'de incelemelerde bulundu.

SİVAS: Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, restorasyonla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Gül, devletin, şehrin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik birçok çalışması bulunduğunu belirtti.

Sivas'ta birçok tarihi eserin aslına uygun olarak onarıldığını dile getiren Gül, tarihi Gökmedrese’nin de bir yıl içerisinde onarımının tamamlanacağını ifade etti.

Gül, restorasyonun ardından Ulu Camii ile Gökmedrese'nin bütünleşeceğini belirterek, şunları kaydetti:
"Bu aradaki alanda bilindiği gibi Selçuk Ortaokulumuz vardı, bu okulumuz önümüzdeki yıl kaldırılacak. Ulu Cami de onarıldığında burası bir cazibe merkezi haline gelecek. Belediyemizin planladığı kale projesini de düşündüğümüzde, Sivas'ta gerçekten kültürel değerler bir adım daha öne çıkmış olacak. Bu eserleri gün yüzüne çıkarmamız lazım. Bu noktada gereken tüm adımları atıyoruz. Restorasyon çalışmaları tamamlanırken, bir taraftan da tarihi eserleri gölgede bırakan yapılaşmaları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmaları sürdürüyoruz."

Gül, daha sonra Kongre Lisesi arkasındaki alanda Selçuk Ortaokulu için yaptırılan yeni binanın inşaatında incelemeler yaptı.

AA Çetin Karaçoban


Benzer Haberler & Reklamlar