Sivas'ın Altınyayla ilçesinde bir grup dağcı, kar üzerine çadır kurup 2 gün kamp yaparak Sarissa Antik Kenti'ni tanıma fırsatı buldu.
Sivas'ta dağcılar, Altınyayla ilçesine bağlı Başören Köyü Akkuzulu Mezrası'ndaki Hititlere ait Sarissa Antik Kenti civarında kamp kurdu.
Sıcaklığın gece sıfırın altında 21 dereceye kadar düştüğü mezrada, çadır kurarak kamp yapan dağcılar, tarihi bölgeyi keşfetti. Dağcılar, çektikleri ve sosyal medyada paylaştıkları videolarla da Sarissa'yı tanıttı.
Dağcılardan Zeki Söylemez, asıl amaçlarının Sarissa Antik Kenti'ni yerli ve yabancı turistlere tanıtmak olduğunu belirtti.
Kendilerine imkan sağlayan Altınyayla Kaymakamlığına teşekkür eden Söylemez, "Yıllardır dağcılık, doğa yürüyüşleri ve kamp yapıyoruz. Sarissa Antik Kenti, Hititler'den kalma çok eski ve mükemmel bir yer fakat tanıtıma ihtiyacı var." dedi.
AA Serhat Zafer






Yemen'deki Sebe Krallığı Anıtları UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nde
Antik Roma'nın modası ve gücü Kopenhag’da sergileniyor: Türkiye’den 18 eser var
Mitoloji, arkeolojik maddi kültür kalıntısı olarak nasıl kullanılabilir?
Mississippi'nin Doğusunda En Eski Çikolata İzleri Bir Çömlekte Ortaya Çıktı