Sırbistan'ın Tutin kentinde Türk Kültür Merkezi açıldı

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki Tutin kentinde Türk Kültür Merkezi açıldı.

Merkezin açılışına Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Novi Pazar Başkonsolosu Başar Başol ve Tutin Belediye Başkanı Salih Hot'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Aksoy, burada yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Hot ile Türk Kültür Merkezi protokolüne imza attıklarına işaret ederek, "Merkezin faaliyet göstereceği yere geldik. Novi Pazar'dan sonra Tutin'de Türk Kültür Merkezi'ni açmış oluyoruz, çok mutluyuz." dedi.

Yunus Emre Enstitüsünde 3 bine yakın Sırp ve Boşnak'a Türkçe dersi verildiğini anımsatan Aksoy, "Türkçe için Tutin'de de büyük bir ilgi var. Burada bir Türk öğretmen görevlendireceğiz. Türkçe öğrenen gençler Türkiye Bursları'ndan daha kolay istifade edecekler." diye konuştu.

Hot da açılışı yapılan merkezde düzenlenecek proje ve etkinliklerle iki ülke iş birliğine katkı sağlanacağını ifade ederek, ortak yürütülen projelere devam edeceklerini belirtti.

Novi Pazar-Tutin yolunun yenilenmesi için Türkiye'nin verdiği desteğe teşekkür eden Hot, açılışı yapılan merkezde Türk dili, edebiyatı ve kültürünün tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti.
 


Benzer Haberler & Reklamlar