Sıdıka Bebekoğlu: Mimar Sıdıka Bebekoğlu

Sıdıka Bebekoğlu: Mimar Sıdıka Bebekoğlu

Sıdıka Bebekoğlu kimdir?

Sıdıka Bebekoğlu; Mimar (d. Kilis - )

Kilis'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kilis'te tamamladıktan sonra. 1980 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Fakültesine girdi. 1986 yılında bu okuldan mezun oldu.

Geleneksel mimari değerlerin modern mimarlıkta yeniden üretilmesi ve sürdürülebilir mimari konusu her zaman ilgisini çekti. İstanbul'da geçen meslek yaşamı boyunca Türkiye'nin önde gelen mimarlarının birçoğu ile çalışma fırsatı buldu. 84-89 yılları arasında çalıştığı Turgut Cansever'den geleneksel mimariyi yorumlama biçiminden özellikle etkilendi ve Onun düşünceleri ile beslendi. Behruz Çinici. Cengiz Bektaş, Yaşar Marulyalı - Levent Aksüt. Reşit Soley ofislerinde çalıştı.

Proje ve şantiye çalışmaları dışında her dönemde mesleki ve sivil organizasyonlarda yer aldı. Mimarlar Odası. Bilar Açık Üniversite, Tarih Vakfı. İnsan Yerleşimleri Derneği çalışmalarına katıldı. Tarih Vakfı'nda Kent Tarihi ve Yerel Tarih Grupları Projelerinde görev aldı.

1999 Ağustos depremi sonrasında ağırlıklı olarak geleneksel mimari ve sivil çalışmalara yöneldi. 2000 yılından itibaren kendi ofisini kurarak Kilis araştırmaları ve restorasyon projelerinde yoğunlaştı.

AB - GAP Bölgesinde Kültürel Mirasın Geliştirilmesi Programı kapsamında tamamladığı 'Kilis Kültür Envanteri1' Proje sonuçları, 2008 yılında kitap olarak yayınlandı Aynı çalışma 2010 yılında XII. Ulusal Mimarlık Ödülleri -Fikirsunum dalında ödül adayı olarak değerlendirildi: sergilenerek kataloga alındı.

AB projeleri, Kilis, Gaziantep. Antakya, K.Maraş. Nevşehir, Ayvalık ve İstanbul'da proje ve uygulamalar yürüttü.
Çalışmalarına İstanbul'da devam etmekte olup. bir yandan da mesleki birikimini meslektaşları ve mimarlık öğrencileriyle paylaşmaya devam etmektedir.
 


Benzer Haberler & Reklamlar