Şeyh Musluhiddin Tekkesi restore edildi

Kütahya’daki Şeyh Musluhiddin Tekkesi, restorasyonu tamamlanarak kitap - kahveye çevrildi.

Kütahya’nın anıt eserlerinden 600 yıllık tarihe sahip Şeyh Musluhiddin Tekkesi Gençlik Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nün Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde Kütahya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) tarafından gerçekleştirilen restorasyon sonucu kitap kahveye çevrilerek 28 şubat  itibarıyla hizmete başladı.

KİHMED Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Önsay, “Kütahya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları derneği olarak yaptığımız proje başvurusunun kabulü ile başladığımız Kitap Kahve yapımını yüzde 90 oranında tamamladık. Kalan kısmı iki hafta içinde bitirip resmi bir açılış töreni de düzenleyeceğiz” dedi...

Esas hedeflerinin ortaöğretim öğrencilerinin ilgilerini çekecek mekan tasarlamak olduğunu belirten Mustafa Önsay, “Cami minberine çıkıyormuş hissi veren basamaklardan çıkan gencimizi 600 yıllık mihrap karşılıyor. Asma katta yer alan kitaplıklardan beğendiği kitabı seçen gençlerimiz mekanda sunulan çay ve kahve çeşitlerinden dilediğini seçerek manevi iklim içinde okumanın, kitapla buluşmanın hazzına ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

KİHMED olarak 2015 yılında Kütahya Mevlevihanesi müştemilatında bulunan binayı aynı şekilde yeniden dekore ederek kullanıma sunduklarını hatırlatan Önsay, “Benzer abideleri bugün inşa edemeyen torunlar olarak en azından tarihsel mirası ihya etmeyi başarmalıyız. Lise ve üniversite öğrencilerine, kitap okuma zevkini tatmış tüm vatandaşlara kapılarını açan Kitap Kahve, kitapseverleri 600 yılllık geçmişe sahip bu mekanın yeni halini, yeni fonksiyonuyla temaşa etmeye davet ediyor. Niyazi Mısri gibi pek çok önemli şahsiyetin bir zamanlar teneffüs ettiği bu mekanın atmosferini günümüz gençlerinin istifadesine sunuyor" ” şeklinde konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar