Osmanlı torunu İngiliz Bakan mumya ile akraba çıktı

Osmanlı torunu İngiliz Bakan mumya ile akraba çıktı

İsviçre'nin en ünlü mumyası İngiltere Dışişleri Bakanı 18. yüzyıl mumyası Boris Johnson'ın 8. kuşaktan akrabası çıktı.

İsviçre'de 43 yıl önce bulunan 18'inci yüzyılda yaşamış kadının mumyalaşmış bedeni İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın büyük, büyük-büyük-büyük-büyük-büyük-büyük büyükannesi Anna Catharina Bischoff çıktı.

1975 yılında Basel Barfusser Kilisesi'ndeki restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları sırasında bir mezardan bedeni çürümemiş kadın cesedi çıkarılmış ama kimliğini belli edecek kalıntı ve mezar taşı bulunamamıştı.

'İsviçre'nin en ünlü mumyası' olarak bilinen kadın,kilisenin sunağı önünde gömülmüştü. DNA analizleri gayet düzenli ve sağlıklı beslendiğini gösteriyordu... Kadının mezarında bulunan pahalı kıyafetler de göz önüne alınarak zengin bir aileden geldiği düşünülüyor ama kimliği gizemini koruyordu.

The Telegraph gazetesinin haberine göre; bilim adamları cesedin tırnaklarından elde ettikleri DNA'ları kilisedeki mezarlığında yatan cenazelerin yaşayan yakın akrabalarından elde edilen DNA'larla karşılaştırdı. Kadının Basel ailesinden olduğu ortaya çıktı.   Yapılan analizler sonucu mumyanın İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın da ataları arasında olduğu belirlendi. Bakan Johnson'ın genlerinin en az 256'da 1'ini bu kadından aldığı kesinleşti.  

Anna Catharina Bischoff; 1719'da Basel'de doğmuş, hayatının çoğu Fransa'nın Strazburg kentinde geçmişti. Kilise yöneticisi Christian Hubert Baron Pfeffel von Kriegelstein ile evlenmişti. Ancak 1787'de ölümünden önce, Frengi tedavisi için Basel'e geri dönmüştü.

ÖLÜMCÜL TEDAVİ MUMYALAŞMASINI SAĞLAMIŞ

Anna Catharina Bischoff'un cinsel yolla bulaşan frengi hastalığını eşinden mi, başka birinden mi yoksa tedavisine yardımcı olduğu hastalardan mı edindiği bilinemiyor. Bilinen tek şey  frengi tedavisi gördüğü. Frengi tedavisi için o yıllarda cıva tedavisi uygulanıyordu. Tedavi de en az hastalık kadar ölümcüldü.

Tedavi hastalığa kıyasla daha ölümcül olduğu halde cıva aynı zamanda bedeninin çürümesinii engellemiş, ve mumyalaşmasını sağlamıştı.

Kadının kimliği belirlendikten sonra soykütüğü araştırıldı ve soy ağacınının dallarının ABD'ye kadar uzandığı tespit edildi.



Kadının yedi kardeşi vardı. Ailenin tek kızı, Christian Hubert Baron Pfeffel von Kriegelstein'la evlenen Anna'ydı.

Basel Doğal Tarih Müzesi Basel'deki antropolog Gerhard Hotz; "Son teknoloji lle gerçekleştirdiği analiz için devlete teşekkür ediyoruz. Bulmacayı yıllar sonra çözdük" dedi.

Christian Hubert Baron Pfeffel von Kriegelstein'la evlenen Anna Catharina'nın, Anna'nın da aralarında bulunduğu yedi çocuğu vardı.

Beş nesil sonra, Stanley Fred Williams'la evlenen Marie Luise von Pfeffel'i doğmuştu.

Kızları Yvonne, Osman Wilfred Johnson Kemal ile evlendi ... ve oğulları Stanley Johnson, İngiliz Dışişleri Sekreteri Boris Johnson'un babasıydı.

Çift, Türkiye ile olan gerginlikl nedeniyle soy isimlerini Kemal'den Johnson'a çevirmişti.

BORİS JOHNSON KİMDİR?

19 Haziran 1964 yılında ABD'de dünyaya gelen Boris Johnson aslen Britanyalıdır.

Alexander Boris de Pfeffel Johnson ya da sık kullanılan adıyla Boris Johnson, Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazeteci. Londra Belediye Başkanı olan Johnson, daha önce Henley milletvekilliği görevinde bulundu.

Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazeteci olan Boris üniversite eğitimini Oxford Üniversitesinde tamamlamış ver bir dönem The Times gazetesinde çalışmıştır.

1 Mayıs 2008 yılı itibariyle Londra Belediye Başkanı seçilen Boris 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü

13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

Brexit cephesinin önde gelen aktörlerinden Johnson, Osmanlı İmparatorluğu'nun son İçişleri Bakanı Ali Kemal Bey'in torunu Stanley Johnson'ın oğludur. Ali Kemal ve ailesinin Çankarı'nın Orta İlçesi'ne bağlı Kalfat Köyü'nden başlayan hikayesi Londra'ya kadar uzanıyor.

Asıl adı Ali Rıza olan Ali Kemal, Namık Kemal'e olan hayranlığından dolayı eğitim yıllarında bu ismi aldı. Ali Kemal, 1867'de İstanbul'da doğmuştu.

Boris Johnson, Ali Kemal'in ilk eşi İngiliz hanımından öz torunu Stanley Johnson'ın oğludur. İngiltere'nin AB'den çıkmasının ateşli savunuculuğunu yapan Boris Johnson, İngiliz Muhafazakar Parti parlamenterliği yaptı.

Boris Johnson'un dedesi Osman, eski büyükelçi Zeki Kuneralp'ın baba bir kardeşiydi.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar