Nilgün Sakız Çakmak

Nilgün Sakız Çakmak kimdir?

 

Nilgün Sakız Çakmak

1990 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Ana Sanat Dalı’ndan mezun olmuştur. Aynı yıl Prof. Dr. Tankut Öktem Atölyesinde büst ve büyük ölçekli mekansal heykel çalışmalarına başladı. 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde pedagojik formasyon eğitimi aldı. 1996 - 1997 yıllar arasında Maksan Seramik Fabrikasında ürün tasarımı ve departman yöneticiliği yaptı.1998 yılında Polimer Firmasında füzyon cam ürün ve heykel tasarımı üzerinde çalıştı. 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Plastik Sanatlar bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünde Heykel eğitimi vermektedir. Derslerinde farklı teknik ve malzemelerle heykel çalışmaları ve enstalasyon çalışmaları yaptırmaktadır. Öğrenci işleri ile yıl sonu sergileri düzenlemekte ve son üç senedir de Tüyap Art-İst fuarında Boğaziçi Üniversitesi standındaki yerini almaktadır. Bölüm içi faaliyetlere ve konferanslara katılmaktadır.

Sanatçı heykel çalışmaları için yüksek derece çamur ve farklı malzemeler kullanmakta ve heykel çalışmalarının minimalliğinin zıttı gibi resimlerinde çok renkliliğe yer vermektedir.

Hem resim hem de heykel çalışmalarıyla birçok karma sergiye katılmıştır. En son 2008 yılında Güzel Sanatlar Bölümünden 5 öğretim görevlisi sanatçı ile üniversite bünyesinde bulunan Garanti Kültür Merkezi'nde 5’i bir yerde sergisine katılmıştır.

Katıldığı başlıca sergiler;

2004 Karma Sergi Akatlar Kültür Merkezi
2006 Karma Sergi Deniz Müzesi
2008 Karma Sergi Aya İrini


Benzer Haberler & Reklamlar