Müzelerde 41 Yıl

Müzelerde 41 Yıl Türkiye'nin meşhur müzelerinde görev yapan Sebahattin Türkoğlu'nun uzun yıllar biriktirdiği hatırlarını bize ulaştıran bir eser.

Yazar: Sabahattin Türkoğlu
 

Uzun müzecilik yıllarımdan sonra bende şu kanı oluştu: Bir müzenin başarısında üç insan grubunun payı olmalıdır. Bunlardan birincisi birikimli, deneyimli ve bilinçli müzecilerdir. İkincisi, göstermelik gezi amacı taşımayan ve müzedeki eserlerle baş başa kalmaktan zevk alan gerçek ziyaretçilerdir. Bunlar, müzelere sahip oldukları bilgilerle gelirler ve bu bilgileri tamamlayarak dönerler. Üçüncü grupta ise müzeyi sevenler ve müzeye maddi ve manevi destek sağlayan kişi ve kurumlar vardır; sponsorlar da bunların arasından çıkar. Bu tabloya göre birinci grup kurucu, koruyucu ve yüklenici, ikinci grup öğrenici veya eğitilen, üçüncü grup ise kendi hobisi olan bir oluşumu destekleyerek mutlu olan özelliklere sahiptirler. Özel müze kuranların da bu üçüncü grupta yer aldığını unutmamak gerekir. Bu tanıma göre günümüz Türkiye’si için “üçüncü grupta başarılı adımlar atılıyor” diyebiliriz.

Okuyucuların Hatay, Edirne, Efes, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Yıldız Sarayı Müzeleri anılarımı ilgiyle okuyacaklarını umuyorum.

Müzelerde 41 Yıl
Yayınevi: Arkeoloji Sanat Yayınları
Cilt tipi: Karton Kapak
ISBN: 9786053964377

Dil: Türkçe
Baskı Yılı: 2017
Sayfa Sayısı: 244 Sayfa
Ebat: 15 x 21 cm

Kaynak: https://www.arkeolojisanat.com/shop/urun/muzelerde-41-yil_11_17380.html


Benzer Haberler & Reklamlar