Mardin Müze Müdürlüğü'nde tuhaf bir görev değişikliği yaşandı

Mardin Müze Müdürlüğü'nde tuhaf bir görev değişikliği yaşandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kararı ile Müze Müdürü Nihat Erdoğan'ın başka birimde görevlendirildiği ve yerine vekaleten Mehmet Deniz'in atandığı öğrenildi.

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 6 aylık geçici bir süre için Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildiği, Mardin Müze Müdürlüğüne ise Mardin Valiliği'nin kararı ile sanat tarihçisi Mehmet Deniz’in geçici olarak atandığı öğrenildi.

Öte yandan önce yerel, sonra ulusal yayın yapan bazı gazetelerin internet sitelerinde, Mardin Müzesi müdürünün hakkında suçlamalar nedeniyle hazırlanan raporla görevinden alındığı iddiaları yer aldı.

Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, gazetelere tekzip göndererek; iddaların asılsız olduğunu, hakkında soruştuma bulunmadığını belirtti ve ilgi basın mensupları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Nihat Erdoğan: Haber tarafımı toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya ve hedef göstermeye yönelik

Söz konusu tekzip metninde;

" 25 Eylül 2019 tarihinde Mardin Life Gazetesinin internet sitesinde  hakkımda yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Şöyle ki;

Haber içeriğinde yolsuzluk, zimmete para geçirme, kamu kurum kuruluşları zararına dolandırıcılık iddian ile görevden alındığım belirtilmiş ise de şerefli ve onurlu bir  şekilde yürüttüğüm Müze Müdürlüğü görevinden alınmadığımı sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın takdiri ile 6 aylık geçici bir süre için Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildiğimi kamuoyunun bilgisine sunmak isterim.

- Haber içeriğinde habercilik ve iş ahlakına aykırı bir şekilde gerçek dışı iddialar ile görevden alınmamın bir önceki müfettiş raporuna bağlı olarak yapıldığı belirtilmiş ise de hakkımda bu iddialar ile daha önce yürütülen bir soruşturma bulunmadığı gibi hakkımda düzenlenmiş olumsuz herhangi bir müfettiş raporu da bulunmamaktadır.

- Haber içeriğinde tabiri caizse "çamur at izi kalsın" mantığı ile müze çalışanlarını kendi evimin inşaatında çalıştırdığım ve aileme ait işyerini müzeye ait olarak gösterip rant elde ettiğim iddia edilmiş ise de memuriyetimin hiçbir döneminde mesai arkadaşlarımı kendi özel işlerimin görülmesi maksadı ile çalıştırmadım, memuriyetimde kendime ve aileme herhangi bir rant sağlamadım.

Özetle; bahse konu haber içerik itibariyle gerçeğe aykırı olmakla birlikte tarafımı toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya ve hedef göstermeye yöneliktir. Basın özgürlüğü hukuk devletlerinde olması gereken bir haktır. Ancak bahse konu haberde basm özgürlüğü adı altında gerçeğe aykırı haber yapılmış ve gerçeğe aykırı bu haber ile kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. İftiradan öteye geçemeyen gazetenin iddia adı altında yapmış olduğu bu habere ilişkin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim"

arkeolojkhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar