Lübnan'ın modern fuar alanı UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'ne alındı

Lübnan'ın kuzeyindeki Reşid Kerami Uluslararası Fuar Yerleşkesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'ne dahil edildi.

UNESCO'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, liman kenti Trablusşam'da 1964'te inşasına başlanan Reşid Kerami Uluslararası Fuar Yerleşkesi'nin UNESCO Dünya Mirası ve UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Mirası listelerine alındığı duyuruldu.

Lübnan ve Orta Doğu'ya modern bir fuar alanı kazandırma fikri ile inşasına başlanan Reşid Kerami Uluslararası Fuar Yerleşkesi'nin planı, 1962'de Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer tarafından çizilmişti.

Çizimlerin tamamlanmasından 2 yıl sonra 1964'te yapımına başlanan yerleşkede 10 yıl süren çalışmalar sonucu 1975'te son aşamalara gelinmişti. Ancak Lübnan'da o dönem başlayan ve 15 yıl süren iç savaş nedeniyle yapının inşaat çalışmaları durdurulmuştu.

Lübnan'ın imarı kapsamında 1990'da fuar yerleşkesinin bazı kısımları yeniden yapıldı ancak mekan, inşa fikri olan uluslararası ekonomik ve kültür merkezi olma rolüne bir türlü kavuşamadı.

Yerleşkede, kapalı ve açık fuar alanlarının yanı sıra konser sahneleri bulunuyor.

AA İdiris Okuduci
 


Benzer Haberler & Reklamlar