Laodikya Antik Kenti Batı Tiyatrosu açılışı konserle yapıldı

Denizli Laodikya Antik Kenti'nde restorasyonu tamamlanan 2200 yıllık Batı Tiyatrosu senfonik konser ile açıldı.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Laodikeia Antik Kenti'ndeki Batı Tiyatrosu, kazı başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında 2019'da başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk misafirlerini ağırladı.

Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği açılış töreni İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın verdiği özel bir konser  ile yapıldı. 

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğretim üyesi ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Antik Tiyatro'nun restorasyon projesini Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte proje yaptıklarını, Güney Ege Kalkınma Ajansı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle kazıların 20'inci yılında bunu Denizlililerle paylaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Açılış programına,  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, akademisyenler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Arkeolojikhaber - AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar