Asırlardır Doğu Karadeniz'de yankılanan ve kuş dili olarak da bilinen ıslık dili, UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alındı.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen "ıslık dili"nin "UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi"ne alındığını açıkladı.
Kurtulmuş, UNESCO'nun kararını Twitter'daki hesabından duyurdu.
"Islık dili" kullanan bazı vatandaşların fotoğraflarına da mesajında yer veren Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Islık dilimiz artık dünya mirası listesinde. Asırlardır Doğu Karadeniz'de yankılanan ve kuş dili olarak da bilinen ıslık dili, UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alındı. Bu kültürü yaşatan tüm Karadenizli hemşehrilerimi kutluyorum. Hayırlı olsun."


Ankara'da Friglere ait olduğu tahmin edilen tümülüste arkeoloji kazıları başladı
İstanbul türbelerindeki yazma eserlere artık internetten ulaşmak mümkün
Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu'nun 17'ncisi 4-5 Eylül’de Yapılacak
Nemrut Dağı'nın devlerinin imdadına nanoteknoloji ürünleri yetişiyor