Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Komana arkeoloji kazılarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, bölgeye yapılacak millet bahçesiyle entegre gezi alanı oluşturacaklarını belirtti.
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, kazı çalışmaları devam eden Komana Antik Kenti'nde gezi alanı oluşturulması için çalışmalara bu yıl başlanacağını söyledi ve "Önümüzdeki süreç içerisinde oradaki millet bahçesinin tamamlanmasıyla birlikte, birbirine entegre, belki birtakım sergilerin, teşhirin, millet bahçesinde inşa edilecek kütüphane yapılmasını da sağlayacağız." dedi.
Komana Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Burcu Erciyas da yürütülen çalışmalarla ilgili sunum yaptı.
Bölgenin döneminde ticaretle çok zenginleşmiş bir yerleşim yeri olduğunu belirten Erciyas, bölgenin aynı zamanda yüksek tarım potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.
Toplantıya Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ile Vakıflar Bölge Müdürü ve Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Yılmaz Kılınç da katıldı.
Dursun Ekrem Er - AA


Polis 9 ilde eşzamanlı operasyonlarla 4 ülkeye tarihi eser satan çeteyi ortaya çıkardı
Roma ve Doğu Roma Dönemi İstanbul Meydanları ve Anıtları
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, Müzeler Haftası Etkinliklerini açıkladı
Müzeler Haftasında Müze ziyaretçilerine Harbiye Açık Hava konser bileti kazanma fırsatı