Kayseri'de defineciler saf altından İsa Heykeli ve beşikle yakalandı

Kayseri'de defineciler saf altından İsa Heykeli ve beşikle yakalandı

Kayseri'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda kaçak kazı yaptığı tespit edilen 4 kişi Roma dönemine ait altın ve gümüş sikkeler ve saf altından dökülmüş Hz. İsa ve beşik heykeli ile yakalandı.

Kayseri'de düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait olduğu tespit edilen tarihi eserler ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Kayseri Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, Kayseri ve civar illerde kaçak kazı yaparak elde ettikleri tarihi eserleri piyasaya sürmek üzere olan şahıslar tespit edildi.

AA'nın haberine göre; İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışması kapsamında Kocasinan ilçesindeki bir eve operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada, insan kafası figürü, cam sürahi, iki su testisi, cam vazo, 20 sikke, insan ve beşik figürlü heykel ele geçirildi.

İHA'nın haberine göre ise Ekipler tarafından Kocasinan ilçesinde düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait altın ve gümüş sikkeler ile birlikte paha biçilemeyen saf altından oluşan Hz. İsa ve beşik heykeli ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelerin Kayseri Müze Müdürlüğü tarafından tarihi eser oldukları belirlendi.

Operasyonda Ahmet T, Hüseyin T, Akif T. ve Ziya T. yakalandı. Gözaltına alınanlar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.


Benzer Haberler & Reklamlar