Karatay'daki Ortakonak Camii restore edildi

Konya'nın Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi'ndeki Ortakonak Cami'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Karatay Belediyesi, restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkararak Ortakonak Camii restorasyon çalışmalarını tamamladı. Ortakonak Camii'nde restorasyon çalışmalarının bitmesinin ardından çevre düzenleme çalışmaları yürütülüyor.

Karatay Belediyesi tarafından dokusuna uygun olarak yaptırılan restore uygulamalarının vatandaşların beğenisini kazandığını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, restorasyonu ve bakım çalışmaları sona eren Ortakonak Cami’nin çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından ibadete hazır hale geleceğini belirtti. Başkan Hançerli, binanın temellerini güçlendirerek, kubbede ve duvarlardaki tahribatların tekniğine uygun olarak tamir edildiğini söyledi.

Başkan Hançerli, Ortakonak Cami'nin restore çalışmalarının itinalı bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getirerek, caminin estetik açıdan da yeniden yorumlanarak Karatay’a güzel bir kültürel miras kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Hançerli "Camiler birlik ve beraberliğimizin sağlandığı, Allah’ın huzurunda ibadetlerin topluca arz edildiği, duaların birleştiği, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği kutsal mekanlardır. Bizler de kutsallarımızı korumak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar