Karabük'te jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği tarihi eser operasyonunda 5 kişi satmak istedikleri tarihi eser olduğu tahmin edilen objelerle suçüstü yakalandı. Zanlılar dedektör, bıçak ve 70 tabanca fişeği ile ele geçirildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi.
Operasyonda, Cildikısık Tüneli mevkisinde A.S. (33), Ş.Ö. (43), Ö.Ö. (39), G.B. (51) ve M.Ö. (44), 390 sikke, 67 tarihi obje ve 1 bileziği satmaya çalışırken suçüstü yakalandı.
Çevrede ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada dedektör, bıçak ve 70 tabanca fişeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden Ş.Ö, A.S. ve G.B. jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. M.Ö. ve Ö.Ö. ise sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Ünlü Düşünür ve Şair Sezai Karakoç'un arşivi, Rami Kütüphanesi'nde sergileniyor
Kastamonu Mahmut Bey Camisinin Çalınan 500 Yıllık Kapısı 29 Yıldır Müzede Korunuyor
Çivi yazısında bir transkripsiyon engeli daha bireysel el yazısı tanıyan yazılımla aşıldı
Arkeolog Sabri Kızıltan 76 yaşında istanbul'da vefat etti