İnternet Alış Veriş sitesinden 'tarihi eser' satmaya çalışınca yakalandı

Van'da bir alışveriş sitesinde satışa sunulan tarihi nitelikte olduğu tahmin edilen objelere el konuldu.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin siber suçlarla mücadele çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, bir alışveriş sitesinde taşınır kültür varlığı satışına ilişkin ilanı tespit eden ekipler, şüpheli Y.E'nin yaşadığı evde arama yaptı. Aramada, sikke görünümlü metal obje, Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 35 metal obje ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Yakalanan şahı hakkında adli işlem başlatıldı. 

Öte yandan Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çok sayıda tarihi eser niteliğinde obje ve sikke yakalandığı açıklandı. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte bazı kişilerin uyuşturucu ticareti yaptığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Şüphelilerden birinin hakkında 4 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.A olduğunu tespit eden ekipler, belirlenen adrese operasyon düzenledi. Ekiplerin G.A'yı yakaladığı operasyonda, bir miktar sentetik uyuşturucu ile esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan G.A'nın ifadesi doğrultusunda genişletilen soruşturmada diğer şüphelilerin ev ve iş yerlerine de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis ekiplerinin yaptığı aramada, bir miktar sentetik uyuşturucu, esrar, uyuşturucu emdirilmiş peçete, uyuşturucu kullanma aparatları, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen obje ele geçirildi. Ekipler, şüpheli S.A, E.D. ve V.T'yi de gözaltına aldı.


Benzer Haberler & Reklamlar