Göbeklitepe sergisi filmlerden daha fazla ilgi gördü

Göbeklitepe sergisi filmlerden daha fazla ilgi gördü

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde 25 Nisan'da başlayan 2. Türk Filmleri Festivali bünyesinde açılan Göbeklitepe: Tarihin Sıfır Noktası fotoğraf sergisi Brezilyalı tarih ve sanatseverlerce ziyaret ediliyor.

Sao Paulo Kültür ve Turizm Müşavirliği ile Brezilya Kültür Bakanlığının kuruluşu  Cinemateca Brasileira'nın ortaklaşa düzenlediği festival yönetmenliğini Ömer Kavur'un yaptığı Anayurt Oteli filminin gösterimi ile başladı.

Film gösterimi sonrasında "Göbeklitepe, Tarihin Sıfır Noktası" fotoğraf sergisini gezen Bezilyalı sanatseverlere Türk yemeklerinin sunulduğu resepsiyon verildi.

Festival açılışı sonrası AA muhabirine konuşan Sao Paulo Kültür ve Turizm Müşaviri Ahmet Çanga, "Özellikle Göbeklitepe'nin tarihteki ilk ibadet yeri olması, 12 bin yıl önce yapılmış olması çok ilginç geldi. Bu kadar eski, taş devrinde hiçbir aletin olmadığı dönemde bile böyle bir yapının yapılmış olması muhteşem bir şey. Biz ülkemizin kültürünü, tarihi eserlerini, sanatını burada tanıtmaya çalışıyoruz. Gayet güzel de tepkiler alıyoruz."


Benzer Haberler & Reklamlar