Göbeklitepe Ören Yerinde ziyaret saatleri normale döndü

Göbeklitepe Ören Yerinde ziyaret saatleri normale döndü

Dünyanın en önemli arkeolojik kazılarının gerçekleştiği ve dünyanın bilinen en eski tapınaklarının bulunduğu Göbeklitepe'de ziyaret saatleri yeniden normale döndü.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı,  'Üst Çatı Örtüsü Kaplama Projesi' kapsamında sürdürülen çalışmaların tamamlanmasının ardından 'Göbeklitepe Ören Yeri'nin yeniden ziyarete açıldığını açıkladı.

Göbeklitepe’nin iklimsel koşullardan etkilenmemesi ve ziyaretçilerin alanı daha rahat ziyaret edebilmesi amacı ile gerçekleştiği belirtilen onarım çalışmaları süresince kısıtlanan ziyaret saatleri, 08:00 - 12:00 arasında gerçekleşmişti.

Onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Göbeklitepe'de ziyaretlerin bugünden itibaren normale döndüğü açıklandı.

Göbeklitepe bugünden itibaen haftanın 7 günü 08.00 ile 16.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Göbeklitepe’nin ziyaretçilere açıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Göbeklitepe’nin iklimsel koşullardan etkilenmemesi ve ziyaretçilerin alanı daha rahat ziyaret edebilmesi amacıyla üst çatı örtüleri yapımına 2016 Haziran ayında başlandığı ve 2018 yılında tamamlanarak Mart 2018’de ziyaretçiler kontrollü olarak alana alınmaya başlandığı hatırlatıldı.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ancak alanda zorunlu olarak devam eden tadilat nedeniyle 13.10.2018 tarihinden itibaren alana ziyaretçiler saat 08:00 / 11:45 saatleri arasında alınmış olup, alandaki çalışmalar 15.11.2018 tarihi itibari ile tamamlanmış olup, alana ziyaretçiler 16.11.2018 tarihinden itibaren haftanın 7 günü rutin ziyaret saatleri olan 08:00 / 16:30 saatleri arasında kabul edilecektir”


Benzer Haberler & Reklamlar