Füsun Eczacıbaşı: Füsun Eczacıbaşı kimdir?

İş kadını, tasarımcı, mimar ve sivil toplum gönüllüsü...

Füsun Eczacıbaşı; Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı'nın eşi ve  Sinan ile Murat adlı iki çocuk annesi olan iş kadını ve mimardır.

Kadıköy Maarif Koleji'nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mimarlık eğitimi aldı. 1986 yılında Mimarlık Yüksek Lisansı'nı tamamladı. 

1986 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nden Yüksek Mimar olarak mezun olan Füsun Eczacıbaşı uzun yıllar iç mimari alanında uygulama yaptıktan sonra Karınca Design isimli tasarım hediyelik objeler mağaza zincirini kurdu. Yıllardır insan hakları, azınlık hakları, ekoloji, doğa ve eğitim alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşuna destekçi veya Danışma Kurulu üyesi olarak hizmet veren Füsun Eczacıbaşı, 2011 yılında Türkiye’den güncel sanatın uluslararası katılımı, tanınırlığı ve temsiliyeti alanında destek vermek amacı ile hareket eden SAHA Derneği’nin kurucularından olup dernek başkanlığını yürütmektedir.

Uluslararası üye olduğu sanat kurumları arasında Tate International Uluslararası Danışma Kurulu ve Tate MENAAC Kurulu, Documenta Dostları, Art Basel Global Patronlar Konseyi ve Art Basel Şehirler Danışma Kurulu, Castello di Rivoli Dostları ve New Museum Uluslararası Liderlik Konseyi bulunuyor. Son olarak New Museum Uluslararası Liderlik Konseyi’nde eş başkanlık görevine gelmiş ve yine New Museum’un Mütevelli Heyeti’ne seçilmiştir.


Benzer Haberler & Reklamlar