F.S. şirketinin 27 personeli tarihi eser kaçakçılığından sorgulanıyor

F.S. şirketinin 27 personeli tarihi eser kaçakçılığından sorgulanıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri, geçtiğimiz gün düzenlediği operesyonla bir şirketin CEO'su dahil 27 elemanını gözaltına almıştı. Şirketin ve sorgulanan CEO'nun kimliği kendi sitesinden yaptığı basın açıklaması ile deşifre oldu.

Anadolu’dan kaçak kazı ve hırsızlık gibi yöntemlerle temin edilen tarihi eserleri yabancı ülkelere kaçırdığı ve sattığı tespit edilen şebekeyi takibe alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri, teknik ve fiziki izlemelerin ardından düzenlediği operasyonlarla bir şirketin 27 çalışanı ile CEO'sunu gözaltına aldı.

Çok sayıda kayıtdışı tarihi eserle yakalanan şirket çalışanları Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı. Kaçakçılık şubesi, operasyonlar kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde çok sayıda tarihi eser ele geçirdiğini açıkladı.

Şirketin ve gözaltına alınan CEO'nun kimliği habercilik etik ilkelerine göre açıklanmamıştı.

Ancak şirket kendi sitesinden basında yer alan haberleri yalanlayan bir basın bildirisi yayınlayınca, Atatürk Havalimanı’nda temsil gözetim hizmeti veren F. S. ve gözaltına alınan CEO'nun da şirketin sahibi G.S. olduğu ortaya çıktı.

Şirketin iddiasına göre tarihi eserler kendilerine ait müze için temin edilen ama "müze envanterine henüz girilmemiş eserler" olarak tarif edildi.

F.S. firmasının basın sitesinden yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Basında çıkan haberleri esefle okumuş bulunuyoruz.

Şirketimiz, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün 60960384-151.01.01/75608 sayılı yazısı ile onaylanmış olan. ve aynı zamanda kültür eserlerinin yanında dünyanın en büyük model uçak koleksiyonunun da yer aldığı müzenin kurucusu ve sahibidir. Söz konusu müzenin ruhsat ve izinlerini de sizlerle paylaşmaktan
gurur duyuyoruz.

Çıkan haberler gerçeği yansıtmayıp, müze envanterine henüz girilmemiş eserler hakkında emniyet
yetkilileri tarafından G. .S.’ün bilgisine başvurulmuş olup, yasal süreç sonunda tüm kamuoyuna, G. S. tarafından basın yoluyla duyurulacaktır.

F... S.... ailesi olarak bu karalama kampanyasına itibar etmeyen +150 havayolumuza, tedarikçilerimize, iş ortaklarımıza, bizi sevenlere ve dostlarımıza teşekkür ediyor, bütün idari kadromuz ve personelimize beraber “Genel Merkezimiz” ve “32 istasyonumuz” ile havayollarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz.

Konu ile alakalı, mesnetsiz ve kötü niyetli haber ve spekülasyon yapan bütün kişi ve kurumlar hakkında da gerekli bütün resmi işlemlerin yapılacağını kamuoyuna duyururuz.

F... S...... Ailesi


Benzer Haberler & Reklamlar