Eylem Delikanlı: Aktivist Eylem Delikanlı

Eylem Delikanlı,

Eylem Delikanlı; aktivist ve yazar (d. - )

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklam bölümü mezunu, New York Şehir Üniverstesi'nde (City University of New York) sosyoloji ve Columbia Üniversitesi’nde sözlü tarih alanında yüksek lisans yaptı.

Newyork merkezli Research Institute on Turkey (Türkiye Araştırmaları Enstitüsü) (RİT) kurucu eş direktörü olan Eylem Delikanlı aynı zamanda Bellek Müzesi oluşumunun kurucularındandır.

 New York Şehir Üniverstesi’nden sosyoloji, Columbia Üniversitesi’nden sözlü tarih yüksek lisans dereceleri bulunuyor. 12 Eylül darbesiyle ilgili sözlü tarih çalışmaları olan ‘Keşke Bir Öpüp Koklasaydım’ ve ‘Hiçbir Şey Aynı Olmayacak’ adlı kitaplarında imzası var.

Columbia Üniversitesi İnsan Hakları Çalışmaları Enstitüsü’nde ve Bosch Stiftung bünyesindeki Truth, Justice and Remembrance programlarında misafir araştırmacı olarak bulunduğu dönemde tarihsel adalet ve 1980 darbesine odaklanan dijital proje geliştirdi.

Yaptığı çalışmaları tarihsel adalet için sözlü tarih olarak tanımlayan Eylem Delikanlı, araştırmalarında post bellek, kolektif bellek, toplu şiddet, travma ve sessizlik üzerine yoğunlaşmakta. 1980 darbesine yönelik kolektif hafıza çalışmaları yürüten Çocuklarız Bir Aradayız inisiyatifinin de üyesi. 


Benzer Haberler & Reklamlar