Emre Yerli kimdir?

Arama, kurtarma ve afet yönetimi uzmanı.

Emre Yerli - (1984 Ankara-2022 Beyrut)

1984 yılında Ankara'nın Çubuk ilçesinde doğan Emre Yerli, teknisyen ve satın alma uzmanı olarak meslek hayatına başladı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nda uzun yıllar gönüllü olarak faaliyetlerde bulundu. 2016 yılında ise İHH’da profesyonel olarak çalışmaya başladı. Önce, Acil Yardım ve Arama Kurtarma Birimi Koordinatörü olarak çalışan Yerli, daha sonra İHH Afet Yönetim Birimi’nin kurulmasına öncülük etti ve bu birimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundu.

Yerli, son zamanlarda yaşanan tüm afetlerde aktif rol oynadı. Elazığ ve İzmir Depremi, Akdeniz ve Ege’deki Orman Yangınları, Kastamonu, Giresun ve Sinop Sel Felaketleri, Kuzey Irak’ta arama kurtarma ekiplerinin kurulması, eğitilmesi ve Haiti Depremi gibi kriz ve afet bölgelerindeki vakfın çalışmalarına öncülük etti.

TİKA tarafından Bosna Hersek’te düzenlenen Arama Kurtarma Eğitimleri’ni İHH Afet Akademisi adına yönetti.

Lübnan’da TİKA tarafından İHH Afet Akademisi işbirliğinde düzenlenen Arama Kurtarma Eğitimleri’ne katılmak amacıyla Lübnan’a giden Yerli Beyrut Havaalanı'nda 27 Mayıs 2022 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.  


Özgeçmiş Bilgi Formu’ndaki kariyer hedeflerine, “Ölene kadar Allah’ın rızasını kazanmak” yazan Yerli, özellikle gençlerin manevi değerlerle yetiştirilmesi ve afet bilinci kazandırılarak arama kurtarma ekiplerine dahil olmaları hususundaki gayretleriyle biliniyordu. 

Yerli, evli ve 3 çocuk babasıydı.  


Benzer Haberler & Reklamlar