Emine Serdaroğlu: Dr. Emine Serdaroğlu

Dr. Emine Serdaroğlu kimdir?

Dr. Emine Serdaroğlu

Piyano eğitimine Prof. Ersin Onay ile başladı, Fuat Türkay ve Prof. Cana Gürmen ile devam etti. Ecole Française d’Istanbul Pierre Loti lisesinden fen-matematik ağırlıklı Bakalorya Derecesi ile mezun olduktan sonra, Illinois Wesleyan Üniversitesi (Illinois Wesleyan University) Müzik Bölümü piyano dalına burslu olarak kabul edildi. Lisans eğitimi süresince piyano çalışmalarını Prof. Dr. Mark Hansen ile sürdürdü ve magna cum laude derecesi ile mezun oldu. Austin Texas Üniversitesi’nde (University of Texas at Austin) Prof. Dr. William Race ile çalışarak, piyano ve piyano pedagojisi dallarında yüksek lisans (MM) derecesini aldı. Ayrıca, Lala Margulis, Igor Kipnis, Rita Sloan, Ratko Derlorko ve Andrey Diev gibi eğitmen ve yorumcular ile çalıştı. Daha sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Müzikoloji Bölümü’nde doktora çalışmalarına Prof. Filiz Ali’nin danışmanlığında başladı, Prof. Filiz Ali’nin emekli olması nedeni ile Doç. Mehmet Nemutlu ile çalışmalarını tamamlayarak, doktor (PhD) ünvanını aldı.

Amerika Birleşik Devletleri, İsveç, Almanya, İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’ta resitaller verdi. 1998 yılından bu yana, viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay ile birlikte yurtdışında Almanya, İsveç, Fransa, İtalya ve Kıbrıs’da, yurtiçinde İstanbul’un önde gelen konser salonlarında, İzmir, Adana, Antakya ve Kars gibi şehirlerde viyolonsel-piyano ikilisi olarak birçok konserler verdi. İkili olarak katıldıkları duo yarışmasında jüri üyelerinin dikkatini çekerek, Almanya’ya orkestralı, duo ve solo olarak konser vermek üzere davet edildi. İkili çalışmalarının yanısıra, birçok Türk ve yabancı sanatçı ile eşlik ve oda müziği çalışmaları yaptı. TRT televizyonu için kısa konser kayıtları yaptı. Konserleri TRT, NTV ve BRT tarafından kaydedildi. Radyo ve televizyonda röportajları yayınlandı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Daniel Müller-Schott, Peter Bruns, Burkhard W. Godhoff ve Rita Sloan gibi ünlü sanatçı ve eğitmenler ile kurslar düzenledi. Bölüm tarafından düzenlenen etkinlik ve konferanslarda aktif olarak yer aldı. Güzel Sanatlar Bölümü’nün öğrencilerinin katıldığı konserler ve yılsonu etkinlikleri düzenledi. Bölüm öğrencilerinden bazıları mezun olduktan sonra eğitimlerine yurtiçi ve yurtdışında müzik alanında devam etti.

2008 yılından beri, Güzel Sanatlar Bölümü bölüm başkan yardımcısı görevini sürdüren Emine Serdaroğlu bölüm ile ilgili etkinliklerde aktif olarak görev yapmaktadır.

www.cellopianoduo.com


Benzer Haberler & Reklamlar