Dünya'daki ilk çiçek böyle görünüyordu iddiası

Dünya'daki ilk çiçek böyle görünüyordu iddiası

Fransız bilim insanları dünyadaki tüm çiçek türlerinin tek bir çiçekten türeyerek evrimleştiğini iddia eden bir araştırma yayınladı ve çiçeklerin atasının olası görüntüsünü de 3D ile canlandırdı. İşte araştırmaya göre ata çiçek:

Fransa'daki Paris Sud Üniversitesi'nden bilim insanları, dünya üzerindeki tüm çiçeklerin, 140 milyon yıl önce yaşamış tek bir çiçek türünden türediğini savunan bir araştırma yayınladı.

Araştırmacılar, Nature Communications dergisinde yayınlanan sonuca varabilmek için yaşayan 792 çiçek türünü elden geçirdi ve bunların zaman içinde nasıl evrimleştiğini inceledi. Bu şekilde soy ağaçları çıkarılan çiçeklerin atası olan çiçeğin yaklaşık görünümü elde edildi:

Bbc.com'un haberine göre; araştırmada sonuç olarak; en yaşlı çiçek,yaklaşık 140 milyon yıl önce yaşayan tüm çiçeklerin ondan türediği iddia edilen bir ortak ataydı deniliyor.

Bilim adamları, çiçek gelişim modellerini şimdiye kadar bir araya getirilmiş canlı çiçeklerden en geniş veri kümesiyle birleştirmiş ve ata çiçeğin tahmini görünümünü çıkarmayı denedi.

Araştırmada çift cinsiyetli olduğu savunulan çiçeğin kendi kendini dölleyebildiği iddia edildi; çiçeklerin atası; üçlü kümeler halinde taç yaprakları benzeri organların birçok eşmerkezli döngüsüne sahipti, bisikletle düzenlenmişti ve biseksüeldi denildi.

Ekipte yer alan Hervé Sauquet "Günümüzde bu çiçeğe tamamen benzeyen bir çiçek yok. Zaten neden olsun ki? Bu, evrimleşerek bugünkü halini alabilmesi için elinde epey bir zaman olan bir çiçeğin, 140 milyon yıl önceki görüntüsü" ifadelerini kullandı.

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar