Deloitte Türkiye

Deloitte kimdir?

Deloitte Türkiye Hakkında kendi sitelerinde aşağıdaki bilgiler yer alıyor. 

Hakkımızda

Türkiye'de 1986 yılında başladığımız faaliyetlerimize bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da bulunan ofislerimizde devam etmekte ve Denetim, Vergi, Yönetim Danışmanlığı, Kurumsal Finansman ve Kurumsal Risk alanlarında hizmetler sunmaktayız.

Finansal Hizmetler, Tüketim, Üretim, Enerji, Doğal Kaynaklar ve Inşaat, Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon, Sağlık ve Ilaç ile Kamu sektörlerindeki uzmanlığımız ile müşterilerimize ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş, entegre çözümler üretiyoruz.
Kamu ve özel sektör kuruluşları ile beraber yürüttüğümüz sektörel yeniden yapılanma ve düzenleme, süreç tasarımı, organizasyonel tasarım ile bilgi sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesi bileşenlerini içeren çalışmalar ile ülkemizde kurumsal gelişim projelerine imza atan ilk firmayız.

Vizyonumuz, mükemmelliğin belirleyicisi olmaktır. Vizyonumuz, paydaşlarımız tarafından saygı duyulan bir kurum olmamız ile hayat bulmaktadır.

Misyonumuz, itibarımız, kültürümüz ve farklılığımız nedeniyle, dünyanın imrenilen yeteneklerinin ve tüm pazar segmentlerine yönelik geniş kapsamlı, derin ve dünya standartlarında hizmet yelpazemiz nedeniyle müşterilerin birinci tercihi olmaktır.

Tarihçe

1978 Protek Proje Araştırma ve Danışmanlık A.Ş., Levent Yaveroğlu, Güner Gücük ve Ceyhun Güner tarafından Ankara Tunus Caddesi’nde kuruldu.

1986 Protek - Deloitte Haskins & Sells Denetim ve Danışmanlık A.Ş. Ankara Cinnah Caddesi’nde, Türk ortaklar Levent Yaveroğlu, Derya Özalp, Güner Gücük ve Ceyhan Güner ve Deloitte Haskins & Sells’in ortaklığında kuruldu.

1987 Deloitte Türkiye anonim şirket oldu.

1987 Deloitte Türkiye Hazine Müsteşarlığı’ndan bağımsız denetim lisansı alan ilk uluslararası şirket oldu.

1988 İstanbul ofis açıldı.

1988 İzmir ofis açıldı ve 1994’e kadar faaliyet gösterdi.

1989 Londra’daki Deloitte ofisine ilk geçici süreli çalışan (secondee) gönderimi ile Deloitte Türkiye Global Development Program’a katıldı.

1989 Deloitte Haskins & Sells’in Protek - Deloitte Haskins & Sells Denetim ve Danışmanlık A.Ş.’deki payı Türk ortaklar tarafından devralınarak şirket DRT Denetim Revizyon Tasdik YMM A.Ş. olarak tescil edildi.

1989 Deloitte Türkiye’nin danışmanlık birimi Deloitte Haskins & Sells ve Türk partnerlerin ortaklığında Deloitte ve Touche Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. çatısı altında yapılandı.

1993 Global birleşmenin Türkiye’deki yapıya ne şekilde yansıyacağına ilişkin müzakereler sonucunda Deloitte Touche Tohmatsu, DRT Denetim Revizyon Tasdik YMM A.Ş. ‘nin Türkiye’deki tek üye firma olmasına karar verdi.

1995 Şirketin yönetim merkezi Ankara ofisinden İstanbul’a taşındı.

1996 Hüseyin Gürer ve Uğur Süel şirkete profesyonel çalışan olarak girip partnerliğe kabul edilen ilk kişiler oldu.

1999 Deloitte Global ile alignment sözleşmesi imzalandı.

2000 Yüzde 42 ile en büyük gelir artışı sağlandı.

2003 Deloitte Touche Tohmatsu’nun entegre firması oldu.

2004 Deloitte Türkiye’nin operasyonel ve destek fonksiyonlarının yapılanması tamamlandı. Profesyonel yöneticilerin liderliğinde mali işler, clients & markets ve insan kaynakları birimleri kuruldu.

2005 Ankara ofisi Armada’daki yeni çalışma mekânına taşındı.

2006 Istanbul’daki şirket merkezi Sun Plaza’daki yeni çalışma mekanına taşındı.

2006 Sektöre dayalı uzmanlaşmaya ağırlık verilerek, organizasyon yapısı endüstri bazında hizmet bölümlerine ayrılmaya başlandı.

2007 Deloitte Türkiye’nin sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’ye ve Türk iş dünyasına değer katacak insanlar yetiştirmek vizyonu ile Deloitte Eğitim Vakfı (DEVAK) kuruldu. Eğitim vakfının iştiraki Deloitte Akademi, eğitim, öğretim ve danışmanlık sahasında kurumlarla birlikte çalışmak ve kişilere mesleki kariyerlerini geliştirmelerinde yardımcı olmak misyonu ile kuruldu.

2007 Deloitte Türkiye, vergi danışmanlığı hizmetleri alanında birleşme ve yeni ortakların bünyesine katılmasıyla güçlendi.

2007 Deloitte Türkiye Yönetici Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yaveroğlu, Yönetici Ortaklık görevini Hüseyin Gürer’e devretti.

2007 %43’lük gelir artışıyla birinciliğe doğru önemli bir büyüme yakaladı.

2008 %46’lık gelir artışı ile 23 milyar dolara yaklaşan Deloitte’un global cirosu içindeki payını artırdı.

2009 İzmir ofisi tekrar açıldı.

2010 “Türkiye’nin En Gözde Şirketleri 2010” listesinde Deloitte Büyük 4’ler içinde en ön sırada yer aldı.

2010 Deloitte Türkiye, Türkiye’nin 1 numaralı profesyonel hizmet firması oldu.

2011 Türkiye’de 25. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

2012 Bursa ofisi açıldı.

2013 Çukurova ofisi açıldı

Kaynak: https://www2.deloitte.com/tr/tr/pages/about-deloitte/articles/about-deloitte-turkey-perspectives.html

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar