Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi tamamlanıyor

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi tamamlanıyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Konya'nın Çumra ilçesindeki Çatalhöyük'te yapılan Tanıtım ve Karşılama Merkezi binasının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı yazılı açıklamada, Çatalhöyük'ün tüm dünyada daha fazla tanınması için çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda, müze niteliği taşıyan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşaatında sona yaklaşıldığını aktaran Altay, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz üzere, dünyanın bilinen en eski şehir yerleşimlerinden biri olan ve insanlık tarihini aydınlatan birçok ilki barındıran Çatalhöyük, Konya'da bulunuyor. Çatalhöyük'ün tanıtımına büyük katkı sağlayacak 28 bin 500 metrekare arsa içerisinde, 4 bin 500 metrekare alana sahip ve müze niteliği taşıyan bir tanıtım ve karşılama merkezi inşa ediyoruz. Çatalhöyük Karşılama Merkezi tamamlandığında, Türkiye'nin en büyük ahşap kamu yatırımı unvanına sahip olacak. İç mekanda, Çatalhöyük'ü anlatan görsel çalışmalar olacak ve 2023 yılı içerisinde hizmet vermeye başlayacak."

AA Savaş Güler

 


Benzer Haberler & Reklamlar