Çanakkale İl Özel İdaresi bu sene 10 arkeoloji kazısına destek verdiğini açıkladı

Çanakkale İl Özel İdaresi bu sene 10 arkeoloji kazısına destek verdiğini açıkladı

Çanakkale sınırları içerisinde bu sene 10 ayrı yerde kazı çalışması yapılıyor. Çanakkale Merkez, Ayvacık, Ezine, Çan, Biga, Eceabat, Gökçeada ve Bozcaada ilçelerimizde yer alan arkeolojik kazılarının 5 tanesi 12 ay faaliyetlerine devam ediyor.

Çanakkale’nin tarihine ışık tutmak üzere çalışmaların gerçekleştirildiği arkeolojik kazı alanları; Alexandria Troas, Apollon Smintheion, Assos, İnkaya Mağarası, Maydos, Parion, Tenedos, troya, Uğurlu Zeytinlik Höyük ve Yeni Bademli Höyük.

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı; “Kazı başkanlarımız ve ekipleriyle sürekli görüşmeler ve temaslar gerçekleştirmekte, verimli çalışmaların ortaya konabilmesi adına birçok yönden destek sağlanmaktadır. Bu bağlamda Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Dair Yönetmelik kapsamında Çanakkale Valiliğince İlimizde yer alan 4 adet ören yeri ve 6 adet kazı alanına 2023 bütçesinden 650.000,00? nakdi destek sağlanmıştır. Çanakkale turizmine önemli ölçüde katkı sağlayan ören yerlerimize, 2022 yılsonu verilerine göre 527.629 yerli ve yabancı turist ziyareti gerçekleştirildi. Kazı alanlarımızdaki çalışmaların ilerlemesi, ören yerlerimizdeki faaliyetlerde misafirlerimize daha fazla hizmet sağlayabilmek adına yapılan kazılarımıza destek verilmeye devam edilecektir.”

burasıcanakkale.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar