Bursa Orhangazi'de keşfedilen ve yaklaşık 2 bin yıllık olan köprü restore edilecek.
BURSA: Orhangazi ilçesi Karsak Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen tarihi köprünün turizme kazandırılması için çalışma başlatılacak.
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, tarihi köprüyü bulan araştırmacı yazar Naci Pehlivan ile inceleme yaptı.
Çağlayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen bu antik köprünün, adeta zamana meydan okuduğunu belirtti.
Köprünün turizme kazandırılması için ilgili kurumların yöneticileriyle temasa geçeceklerini aktaran Çağlayan, "Bu köprünün tarihi dokusunun bozulmadan ortaya çıkarılması hem bölge tarihi hem de tarih turizmi bakımından önemli." ifadesini kullandı.
AA Musa Öztürk


Yemen'deki Sebe Krallığı Anıtları UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nde
Antik Roma'nın modası ve gücü Kopenhag’da sergileniyor: Türkiye’den 18 eser var
Mitoloji, arkeolojik maddi kültür kalıntısı olarak nasıl kullanılabilir?
Mississippi'nin Doğusunda En Eski Çikolata İzleri Bir Çömlekte Ortaya Çıktı