Bukalemun Teorisi: Chameleon Theory

Bukalemun Teorisi nedir? Bukalemun Kuramı ne demektir?

Bukalemun Teorisi; İngilizce'de Chameleon Theory olarak Bukalemun Teorisi,  yerçekimi yasalarının değiştirilmesi ile galaksi oluşumu arasındaki ilişkileri teste imkan sağladığı iddia edilen yeni fizik kuramı.

Kurama uygun hareket eden evren modelleri ortama göre davranış değiştirebildiği ve diğer teoride sahip olan yerçekimi kuvveti de farklılaşabildiği için teori Bukelamun olarak adlandırıldı.

Genel Göreliliğe alternatif olan yeni teori aynı zamanda  Kara maddenin (evrenin genişleme oranını hızlandıran gizemli madde) anlaşılmasına da yardımcı olabilecek gibi.

Bukalemun Kuram; Einstein'in Genel Görelilik teorisine  alternatif bir fizik teorisi.  Genel Görelilik, Albert Einstein tarafından 20. yüzyılın başlarında, uzaydaki büyük cisimlerin çekimsel etkisini açıklamak için geliştirilmişdi.

Einstein’ın yerçekimini açıklayan genel görelilik teorisi, evrende galaksilerin ve karadeliklerin nasıl oluştuğu konusunda yetersiz kalıyordu.

Bukalemun Teorisi ise yerçekimi ile ilgili mevcut bilimsel anlayışları değiştirmeye aday. Genel Göreliliğe alternatif olan teorinin aynı zamanda  Kara maddenin (evrenin genişleme oranını hızlandıran gizemli madde) anlaşılmasına da yardımcı olabileceği iddia ediliyor.


Benzer Haberler & Reklamlar