Bitlis'teki Sinema Yokuşu restore ediliyor.

Bitlis Belediyesi, kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmaya çalııyor.

Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve önemli bir yerleşim alanı olan, tarihi cami, sokak ve evleri ile adeta açık hava müzesini andıran Bitlis, tarihi eserleri yeniden canlandırılıyor.

Sokak Sağlıklaştırılması Projesi kapsamında kentin Tarihi Sinema Yokuşu restore ediliyor.

Tarihi Sinema Yokuşu çalışmalarını inceleyen Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin tarihi geçmişinde çok önemli yeri olan tarihi sinema yokuşunun restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Geçen yıl "Kadim kent tarihi kimliğine kavuşuyor" sloganıyla başlatılan projelerin en önemli ayaklarından birinde Tarihi Sinema Yokuşunun restorasyonu olduğunu belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Yapacağımız çalışma ile burayı orijinal haline getirerek vatandaşların çok rahat ulaşım amaçlı kullanacağı güzel bir alana dönüştüreceğiz. Burası rampa olduğu için ecdadımız çok güzel oturma alaları oluşturmuş. Zamanla bunların hepsi yok olup gitmiş. Bunun yanında yine babalarımızdan (tarihi duba) sadece bir tane kalmış. Bunun devamında 18 tane daha yaparak burayı vatandaşların kendilerini tarihi bir ruh hali ile gezeceği bir alan oluşturacağız. Şuan alt yapı çalışmalarını bitiriyoruz. Yakın zamanda üst yapısına da başlayarak Tarihi Sinema Yokuşu gerçek kimliğine kavuşmuş olacaktır."

Bu çalışmaların devamında Ulu Cami önünde yapılan Sokak Sağlıklaştırma çalışmasını da hızlandırdıklarını aktaran Ustaoğlu, merkezin dış giydirme ve çatılarının büyük bir kısımın tamamladıklarını bildirdi.

Ustaoğlu, "Geçen yıl Arifbey Caddesi'nde yaptığımız Sokak Sağlıklaştırılmasında esnafımızın fazla tepkisini almıştık. Ama gelinen noktada özellikle Ulu Cami meydanında oluşturduğumuz Sokak Sağlıklaştırılması çalışmasında orada yapılan güzellikleri görünce esnafların hepsi teşekkür ediyor. Hedefimiz ramazan bayramına kadar esnafımızı fazla mağdur etmeden çalışmaları ciddi bir noktaya getirmek." diye konuştu.
 

Ahmet Okur- AA


Benzer Haberler & Reklamlar