Bitlis'te restore edilen caminin damı akıyor!

Bitlis'te restorasyon çalışmaları yıllarca süren camilerin çatı ve tavanlarından hâlâ su damlaması Bitlislilerin tepkisine neden oluyor.

ilkha.com sitesinin haberine göre; 1529 yılında yapılan ve en son Rus harbinde, Bitlis'te yapılan tahribatta dahi ayakta kalmayı başarabilen beş minarelerden biri olan Şerefiye Camii’nin hali yürek burkuyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılarak, uzun yılların ardında restorasyonu tamamlanan tarihi Şerefiye Camii, çatı ve tavanın damlaması ve tuvalatinin olmaması tepki topluyor.

Habere göre, tarihi cami ve mekânları ziyaret eden Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, tarihi camilerin bu durumda olmasını kabullenecek bir durum olmadığını belirterek, sorunun çözülmesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli talimatı vermişti.

Buna rağmen camilerin çatı ve tavanlarında damlama olması, sıvaların dökülüyor olması cami müdavimlerinin tepkisine neden oldu. Caminin imam ve müezzini ise caminin içine koydukları leğenlerle damlamaya karşı önlem alırken, tavandan dökülen sıvaya karşı da gün boyu camiyi temizliyor.


Benzer Haberler & Reklamlar