Berk Güden: Koleksiyoner Berk Güden

Berk Güden kimdir?

Berk Güden; Türk İşadamı ve koleksiyoner (d. 8 Ocak 1951, İstanbul - )

8 Ocak 1951 İstanbul doğumlu, Liseyi Beyoğlu Atatürk Lisesi’nde bitiren Berk Güden, hemen ardından askere gitti. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Konya’da savaşın sıcaklıüını hisssetti. Askerdeyken üniversite sınaviınsa girdi ve Marmara Üniversitesi Yabancı Diller bölümünü kazandı. 1976 yılında Yeşilköy Havalimanı’nda USAŞ’ta operasyon müdürü olarak işe başladı ve bir ömür boyu çalışacağı havacılık sektörüne ilk adımı attı. 

1977'de Türk Havayollarına girdi ve 1986 yılında Amsterdam’a tayin dedildi.

Türk Hava Yolları bünyesinde dört buçuk yıl çalıştıktan sonra İstanbul Hava Yolları'na geçti.. İstanbul Hava Yolları müdürü olarak tam 10 yıl görev yapan Berk Güden, yılların birikimi ve havacılık konusunda bilgisi ile kendi adına çalışmak için ayrılır ve seyahat acentası açtı. İki yıl sonra gelen teklifi değerlendirerek 2004 yılında girdiği Corendon Havayollarında müdürlüğe başladı. 

Berk Güden deniz kabukları ile başladığı koleksiyonculuğunu özellikle sigara ve tütün mamülleri ile geliştirdi. Türk tütüünü ile imal edilmiş sigara ve tütün mamüllerini kapsayan çok geniş bir koleksiyona sahiptir.


Benzer Haberler & Reklamlar