Ayşe Emel Geçkinli: Prof. Dr. A. Emel Geçkinli

Ayşe Emel Geçkinli kimdir, A. Emel Geçkinli kimdir, Prof. Dr. A. Emel Geçkinli'nin biografisi,

A. Emel Geçkinli (Prof. Dr. Ayşe Emel Geçkinli);  (d. 1 Şubat 1943 - )

Orta ve Lise eğitimini Kandilli Kız Lisesinde tamamladı. 1965 yılında. I.T.I). Maden Fakültesinden Metalürji Y. Mühendisi olarak mezun oldu ve aynı yıl İ.T.Ü. Maden Fakültesi, Fiziksel Metalürji Kürsüsüne asistan olarak atandı.

Kaliforniya, Stanford Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünden, 1969 da Master ve 1973 de Doktora derecelerini aldı, Aynı bölümde, bir yıl doktora sonrası araştırma yaptı ve 1974 de yurda dönerek. İ.T.U. de çalışmaya başladı. 1978 de Doçent ve 1989 da Profesör unvanını aldı. 2009 yılında İ.T.Ü.  Kimya-Melalurji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği-Bölümünden emekli oldu.

Emekli olduktan sonra. İstanbul Trcarel Üniversitesi, Mühendislik fakültesinde 2015 yılına kadar çalıştı.
1982 yılında bir yıl sure İle Kanada Montreal Üniversitesi, Ecole Poiytechnique Malzeme Bölümünde konuk araştırma üyesi ve 1989 - 91 tarihleri arasında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Malzeme Bölümünde danışman olarak görev yaptı.

1966 yılından itibaren emekli oluncaya kadar Kültür Bakanlığına bağlı arkeoloji kazılarının, Arkeometri araştırmalarında görev aldı. Bu dönemde başlıca; Samsun, ikiztepe erken tunç dönemi arsenikli bakır. Manisa, Sardis kazıları Lidya altın buluntuları. İznik Çini Fırınlan kazısı, Tekfur Sarayı kayısı seramik buluntuları ve Topkapı Sarayı Müzesi deposunda bulunan çiniler üzerine çalışmalar yaptı. Kendisinin 2 Tüıkçe ders kitabı. 4 İngilizce Kilap Bölümü, ve çok sayıda ulusiaıarası hakemli dergilerde basılmış makalesi ve kongre bildirisi bulunmaktadır.

Seramik eserlerin teknik özellikleri ve karakterizasyonu içerikli kitap ile Eyüp seramikleri üzerine çalışmakta ve  Eyüpsultan Kent Müzesi kuruluş çalışmaları yapmaktadır.

İletişim:

Telefon: 90-212-285-6879
Faks: 90-212-285-3427
E-posta: mgeckin@itu.edu.tr


Benzer Haberler & Reklamlar