Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde bir evde kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 zanlı, serbest bırakıldı.

Çukur Mahallesi'ndeki bir evde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak yaptıkları iddiasıyla dün gözaltına alınan 7 zanlının, emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılıktaki sorgularının ardından sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Olay
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İscehisar ilçesindeki bir evde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlatmış, belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, 3 metre derinliğinde çukurun içerisinde yaklaşık 25 metre uzunluğunda tünel ve tünelde de tarihi eser olduğu değerlendirilen sütunlar, çuvallara gizlenmiş yazıt, heykel ve lahitler ile kazıda kullanılan hilti, kazma ve kürek ele geçirilmişti.
Kaçak kazı yapılan evde bulunan 7 şüpheli "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu" kapsamında gözaltına alınmıştı.

AA Canan Tükelay



Yemen'deki Sebe Krallığı Anıtları UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nde
Antik Roma'nın modası ve gücü Kopenhag’da sergileniyor: Türkiye’den 18 eser var
Mitoloji, arkeolojik maddi kültür kalıntısı olarak nasıl kullanılabilir?
Mississippi'nin Doğusunda En Eski Çikolata İzleri Bir Çömlekte Ortaya Çıktı