Urfa Kalesi Haberleri

Bir Urfa Kalesi yakında ziyarete açılacak demeci daha verildi

Bir Urfa Kalesi yakında ziyarete açılacak demeci daha verildi

Urfa Kalesi için geleneksel hale gelen "yakında ziyarete açılacak açıklaması" bu yıl Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından yapıldı. "Yakında ziyarete açılacak" açıklaması daha önce de muhtelif defalar Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,…

Urfa Kalesinde 2023 yılı arkeoloji kazılarına başlandı

Urfa Kalesi'nde 2023 yılı arkeoloji kazılarına başlandı

Şanlıurfa Merkezi'nin üst kısmında kente hakim konumuyla dikkati çeken tarihi Urfa Kalesi'nde kazı çalışmalarının 4. sezonu başladı. Bu sene ağustos ayında ziyarete açılması planlanan kalede beklenen açılış gerçekleşmedi.

Tarihi Urfa Kalesinin ziyaret kapanmasında arkeoloji bahaneymiş!

Tarihi Urfa Kalesi'nin ziyaret kapanmasında arkeoloji bahaneymiş!

5 seneyi aşkın süredir ziyarete kapalı tutulan Şanlıurfa Kalesi'nde arkeoloji kazıları sürerken kalenin ziyarete kapalı tutulması dikkat çekiyor. Herkes kalenin turistlere kapalı olmasını arkeoloji kazılarına bağlıyordu... Kazı Başkanı Prof. Dr.…

Urfa Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor

Urfa Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor

Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl Yerleşkesi civarında yer alan ve M.S. 812-814 arasında Abbasiler döneminde yapıldığı tahmin edilen Urfa Kalesi, yürütülen kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor.

Efsanevi Kral Abgarın akrabası bulundu

Efsanevi Kral Abgar'ın akrabası bulundu

Şanlıurfa'da Kale Eteği Projesi kapsamında çalışan arkeologlar, Abgar efsanesinde, ilk Hristiyan kral olduğu belirtilen V. Abgar Ukkama'nın akrabasına ait mezar buldular.