Unesco Dünya Miras Geçici Listesi Haberleri

Aizanoiide 1700 yıllık pagan heykelleri Koca Çayda bulundu

Aizanoii'de 1700 yıllık pagan heykelleri Koca Çay'da bulundu

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde Aizanoi Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazılarda Roma İmparatorluğu'nun Hristiyanlığı kabul etmesinden sonra kırılarak çaya atıldığı tahmin edilen pagan inancına ait heykellerin parçaları bulundu.

Aizanoi Antik Kenti yeşile büründü

Aizanoi Antik Kenti yeşile büründü

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti, yemyeşil düzlükte gece ve gündüz oluşan manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe büründü.

Arslantepe Höyüğüne karşılama merkezi yapılacak

Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılacak

2019' yılında UNESCO Dünya Mirsı kalıcı listesine dahil edilmesi için resmi başvuru yapılacak Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılması için hazırlanan proje hayata geçirilecek.

Uzunköprü Restorasyonu için Yeniden İhaleye Çıkılacak

Uzunköprü Restorasyonu için Yeniden İhaleye Çıkılacak

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Uzun Köprü'nün (Ergene) restorasyon çalışmalarının bu yıl başlamasını beklediklerini belirtti.

Yesemekte UNESCO hazırlıkları

Yesemek'te UNESCO hazırlıkları

UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde bulunan Gaziantep'teki Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi'nin kalıcı listeye alınması için çalışmalar sürüyor.

Stratonikeia Antik Kentinde İdil Biret konseri

Stratonikeia Antik Kenti'nde İdil Biret konseri

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan ve "Gladyatörler Kenti" olarak bilinen, Stratonikeia Antik Kenti'ndeki amfi tiyatroda piyano sanatçısı İdil Biret ve belediye orkestrası konser verdi.