Tieion Antik Kenti Haberleri

Tieion Antik Kentinde Friglere ait yazılar bulundu

Tieion Antik Kenti'nde Friglere ait yazılar bulundu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Tieion Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında Friglere ait Runik alfabesi yazıların yanı sıra antik mimarlıkta kullanılan bir başlık türü olan Dor başlıkları ortaya çıkarıldı.

Kadıoğlu Köyü Mozaikleri

Kadıoğlu Köyü Mozaikleri

Lykurgos ve Ambrossia mozaikleri M.S. 250-260 Geç Roma, Erken Bizans dönemine tarihlenen mozaikler Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Kadıoğlu köyünde bulunuyor.

Tieion Antik Kentinde bulunan demir ocağı maden tarihini aydınlatıyor

Tieion Antik Kenti'nde bulunan demir ocağı maden tarihini aydınlatıyor

Demir ocağının bulunmasının önemine işaret eden Doç. Dr. Şahin Yıldırım, kentteki madenciliğin çok eski dönemlere dayandığını gördüklerini belirterek, 'Milattan önce 8. yüzyıla kadar inildiğini bu ocak bize gösterdi. Karadeniz'de o bakımdan oldukça…

Çaycumadaki Tieion Antik Kentinde 350 basamaklı yapı keşfedildi

Çaycuma'daki Tieion Antik Kenti'nde 350 basamaklı yapı keşfedildi

Filyos Kalesi'nde bulunan Ortaçağ Sarnıcının gün yüzüne çıkması için sürdürülen arkeoji kazılarında doğal su kaynağından antik limana kadar uzandığı anlaşılan üzeri tonozla örtülü dehliz bulunurken,alanda 350 basamaklı bir yapı ile…

Karadenizde kurulan ilk antik kent: Tieion

Karadeniz'de kurulan ilk antik kent: Tieion

Türklerin Karadeniz'e ilk defa geldiği bölgede yer alan Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmalarında elde edilen bulgular ve eserler, Karadeniz Bölgesi'nin tarihine ışık tutuyor.