Prof. Dr. Jeroen Poblome Haberleri

Sagalassos antik kentinde 2 bin yıllık mermer Tykhe başı bulundu

Sagalassos antik kentinde 2 bin yıllık mermer Tykhe başı bulundu

Geçtiğimiz hafta basın mensuplarını ağırlayan Sagalassos antik kentindeki arkeoloji kazılarında perşembe sabahı şehir Tanrıçaları arasında yer alan Şans Tanrıçası Tykhe'ye ait bir heykel başı bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Jeroen Poblome, yaklaşık 2…

Sagalassos sokakları antik çağdaki gibi şen şakrak olacak

Sagalassos sokakları antik çağdaki gibi şen şakrak olacak

Sagalassos Antik Kenti'nin görkemli yapısı Antoninler Çeşmesi’nin yeniden ayağa kaldırılmasından sonra Yukarı Agora’daki restorasyon çalışmalarında önemli yol kat edildi. Aygaz'ın desteğiyle süren çalışmalar tamamlandığında Sagalassos meydanı kültür…

Antoninler Çeşmesi arkeolog Jeroen Poblomeyi de aşık etmiş

Antoninler Çeşmesi arkeolog Jeroen Poblome'yi de aşık etmiş

Suyundan içenlerin aşık olduğuna inanılan çeşmenin kendisini de aşık ettiğini söyleyen Sagalassos Antik Kenti Kazı başkanı Belçikalı Prof. Dr. Jeroen Poblome, Türkiye'nin arkeoloji sisteminin çok iyi olduğuna inanıyor.

Sagalassosta arkeolojik kazılar sürüyor

Sagalassos'ta arkeolojik kazılar sürüyor

Sagalassos Arkeoloji Kazısı Başkanı Belçikalı Prof. Dr. Jeroen Poblome, Sagalassos'ta uzun bir tarihi okuduklarını belirterek, antik kenti gezmek isteyenlere bu işe bir gün ayırmalarını tavsiye etti.

Sagalassos arkeoloji kazılarının 2017 hedefleri

Sagalassos arkeoloji kazılarının 2017 hedefleri

Sagalassos Antik Kenti'ndeki Arkeolojik kazılarda bu yıl farklı ülkelerden gelen 90 kişilik ekip görev yapacak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden 5 kişilik ekip de akademik ve teknolojik destek verecek.