Paleontoloji Haberleri

Köytendağ dinozor yaylasında 3 bine yakın dinozor ayak izi yer alıyor

Köytendağ dinozor yaylasında 3 bine yakın dinozor ayak izi yer alıyor

Köytendağ bölgesinde bulunan boyları 20 ile 90 santimetre arasında değişen yaklaşık 3 bin dinozor ayak izi hakkında bilgi veren Türkmenistan Bilimler Akademisi, Tarih ve Arkeoloji Enstitüsü başaraştırmacısı Kakacan Bayramov, "dinozor ayak izleri, iki…

Buldandaki Yayla Gölünde 21 bin yıllık zeytin polenleri bulundu

Buldan'daki Yayla Gölü’nde 21 bin yıllık zeytin polenleri bulundu

Denizli'nin Buldan ilçesinde gerçekleştirilen arkeolojik araştırmalarda, buldan gölünde fosilleşmiş 21 bin yıllık zeytin polenleri bulunduğu açıklandı. Öte yandan Buldan’da zeytin tarımının M.Ö. 50 ila M.S. 600 yılları arasında altın çağını…

Yaklaşık 200 Bin yıllık Dünyanın en eski yatağı Afrikada bulundu

Yaklaşık 200 Bin yıllık Dünyanın en eski yatağı Afrika'da bulundu

Dünyanın insan eliyle düzenlenmiş en eski yataklarının kalıntıları Güney Afrika'da Border Mağarasında bulundu. Yaklaşık 200 bin yıl önce kuru otlardan yapılan yataklar kül tabakalarının üzerine inşa edilmişti. Kül tabakaları, insanları uyurken…

Dodo kuşu fosili dolu bataklık rivayetinin gerçek olduğu anlaşıldı

Dodo kuşu fosili dolu bataklık rivayetinin gerçek olduğu anlaşıldı

Paleontologlar 1832 yılında kaleme alınan bir anlatının gerçek olup olmadığını merak ettiler. Söz konusu metindeki bataklık bulundu. Bir ada cumhuriyeti olan Mauritius'un Mare la Chaux kenti yakınlarındaki fosil dolu bataklıktan binlerce Dodo kuşu…

Taş devri insanları mamutları nasıl kesiyordu?

Taş devri insanları mamutları nasıl kesiyordu?

Paleolitik çağı betimleyen pek çok resimde insanlar mamutlara ve benzeri dev hayvanlara ellerinde taş baltalar ve mızraklarla saldırırken görülür. Avın daha sonra nasıl, kesilip parçalandığı ise hayal gücüne bırakılır. Oysa kasaplık keskin ve ince…