Oxford Üniversitesi Haberleri

Kambriyen patlaması aslında yanılgı olabilir

Kambriyen patlaması aslında yanılgı olabilir

Evrimciler ve evrimi reddeden Yaratılışlar arasında büyük polemiklere yol açan Kambriyen patlamasına dair yeni bilimsel varsayım ortaya atıldı. Yeni bilimsel araştırma, bu evreye ait iki ayrı evrim tezi için de bir orta zemini işaret ediyor.…

Noel Babanın pelvis kemiği ABDde ortaya çıktı!

Noel Baba'nın pelvis kemiği ABD'de ortaya çıktı!

Türkiye ile İtalya arasında onlarca yıldır "Noel Baba'nın kemikleri" davası sürerken, ona ait bir kemik parçasının da ABD'de olduğu iddia edildi. ABD'li araştırmacılara göre kesin sonucu DNA analzileri belirleyebilir.

Homininler kuraklığa direnmeyi başarmış

Homininler kuraklığa direnmeyi başarmış

İlk insanımsı türlerden sayılan Hominin türünün iklim değişikliklerinden etkilenerek kuraklık etkisiyle mekan değiştirdiği sanılıyordu ama oksijen izotoplarına dayalı son araştırma bu türün iklim değişikleri ile baş edebildiğini gösteriyor.…

Afrodisyas Müzesi

Afrodisyas Müzesi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Roma İmparatorluğu dönemine ait Afrodisyas Antik Kenti'ndeki kazılardan çıkan heykellerin sergilendiği müze, ziyaretçilerini tarihe yolculuğa çıkarıyor.

Afrodisiasın dev havuzu gün yüzüne çıkıyor

Afrodisias'ın dev havuzu gün yüzüne çıkıyor

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Afrodisias antik kentindeki, Roma kentlerinin ihtişamını yansıtan dev şehir havuzu, yapılan kazılarla gün yüzüne çıkartılıyor.