Dünya Miras Geçici Listesi Haberleri

Stratonikeia Antik Kentinin son bakır ustası: Mehmet Çetiner

Stratonikeia Antik Kenti'nin son bakır ustası: Mehmet Çetiner

Stratonikeia Antik Kenti'nde bakırcılık yapan Mehmet Çetiner, arkeolojik alana komşu dükkanında unutulmaya yüz tutmuş baba mesleğini eşiyle birlikte ayakta tutmaya çalışıyor. Prof. Dr. Bilal Söğüt arkeolojik alanın ziyaretçilerinin çekiç seslerini…

Anadolunun ilk şehir devleti UNESCO kalıcı miras listesine aday oldu

Anadolu'nun ilk şehir devleti UNESCO kalıcı miras listesine aday oldu

Hititler'den Roma ve Bizans'a kadar pek çok medeniyetin izlerini bünyesinde barındıran Arslantepe arkeoloji kazılarında yağmur drenaj hattı gibi altyapısı bulunan kerpiçten saray ve 2 bini aşkın mühürle, Anadolu'da ilk şehir devletinin yapıları…

Arslantepe Höyüğüne karşılama merkezi yapılacak

Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılacak

2019' yılında UNESCO Dünya Mirsı kalıcı listesine dahil edilmesi için resmi başvuru yapılacak Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılması için hazırlanan proje hayata geçirilecek.

Aydında Afrodisyastan sonra Priene Antik Kenti sevinci

Aydın'da Afrodisyas'tan sonra Priene Antik Kenti sevinci

Prof. Dr. Hakan Mert, "Priene, Döneminin en modern ve sağlıklı şehri. Izgara plan sistemine göre inşa edilmiş. Günümüze kadar çok iyi korunmuş. Antik kent içindeki konutlar ve Athena Tapınağı çok önemli" dedi.

Akçakocadaki Ceneviz Kalesinde restorasyon başladı

Akçakoca'daki Ceneviz Kalesi'nde restorasyon başladı

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi'ne yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanıldı.