Hattuşa arkeoloji kazıları başkanı Prof. Dr. Andreas Schachner'e göre; Hititlerin tarihsel önemi bozkır ve marjinal bir coğrafyada etkin ve uzun süreli yaşayan bir devleti kurması, ayakta tutması, dengelemesinde yatıyor.
Bazı şeyler var ki bu bakanlıklarla, politikalarla ilgili bir şey değil diyen Kültür ve Turizm Bakanı yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, UNESCO mirası listesindeki arkeolojik alanları hatırlatarak; şimdi Göbeklitepe’yi konuşuyoruz ama…
Hititlerin başkenti Hattuşa’da yürütülen kazılarda ortaya çıkarılan 4.000 yıllık yanmış buğday örneklerine DNA analizi yapılacak.
Kadeş savaşından sonra Mısır'da büyük tantanayla karşılanan Ramses, durumu bozuntuya vermemek için halkın arasına "büyük zafer"i ballandıra ballandıra anlatacak yalan ustaları salmıştı.
UNESCO'nun "Dünya kültür mirası" ve "Dünya belleği" listelerindeki tek antik şehir unvanına sahip Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa ile Türkiye'nin ilk milli kazı alanı unvanına sahip Alacahöyük, ziyaretçilerini adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor…
Türkiye'nin Dünya Mirası Listesi'ne giren eserleri