Alinur Aktaş Haberleri

Arkeofest 2020 Aktopraklık Höyükte yapıldı

Arkeofest 2020 Aktopraklık Höyük'te yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenen "Arkeofest 2020", İstanbul ve İzmir başta olmak üzere çeşitli illerden gelen arkeoloji meraklılarını, Aktopraklık Höyük Arkeopark'ta buluşturdu.

Bursada Muradiye Kuran ve El Yazmaları Müzesi açıldı

Bursa'da Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi açıldı

Bursa'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Muradiye Külliyesi içinde restorasyon sonrası oluşturulan Muradiye Kur'an ve El Yazmaları Müzesi törenle açıldı. Müzede 19 ve 20'nci yüzyıla ait yazma eserler ile el yazması Kur'an-ı Kerimler ile hat…

İznik Alan Başkanlığına Prof. Dr. Murat Taş atandı.

İznik Alan Başkanlığına Prof. Dr. Murat Taş atandı.

İznik'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde kalıcı olması için süreci hızlandırmak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, sürecin hızlandırılması ve daha verimli hale getirilmesi için aldığı kararları açıkladı.

Bursadaki Zindan Kapı müze ve sosyal tesis olacak

Bursa'daki Zindan Kapı müze ve sosyal tesis olacak

Arkeolojik kazılar sırasında hisar içi ile bağlantılı olduğu düşünülen tarihi tünel ortaya çıkarılan 2.500 yıllık Zindan Kapı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla müze ve sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Bursada fethin 692. yılı kutlandı

Bursa'da fethin 692. yılı kutlandı

Bursa'nın fethinin 692. yıl dönümü kutlandı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesince merkez Osmangazi ilçesi Pınarbaşı Mahallesi'nde düzenlenen törende, Bursa Mehter Takımı gösteri yaptı.